UPGRADE plynových GBB/GNB pistolí
Autor |
Zpráva |
Severan
Podplukovník
Registrován: 17 dub 2009, 11:58 Příspěvky: 570 Bydliště: Chomutov
|
 Re: Upgrade Tokyo Marui Glock 17 GBB a plynovek obecně
Tím šroubkem nic nenastavuješ, nech ho řádně přitáhnutý, slouži k uzavření těla, na kterém je píst, nemělo by tam nic drhnout.
Co si představit pod pojmem nedotahuje často, můžeš to lépe popsat?
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4
|
17 pro 2012, 09:21 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
aha.No mylne som sa domnieval že to slúži na nejaké nastavenie a že to má byť v určitej polohe.Už od kúpy to nebolo uplne dotiahnuté ale len tak "napol cesty" zmýlilo ma to že v tom malom dieliku je tiež vyrezaný závit takže sa dá doťahovaním skrutky "polohovať" tak som sa domnieval že to k niečomu bude.Tak to preistotu dotiahnem. Ku kamošovej zbrani.No on mi toho moc nepovedal keď tak to sem nahodím potom ak ju budem mať doma.Len proste vravel že mu to po pár výstreloch nenabije ďalšiu ranu , nedokončí cyklus..čiže myslím že to može byť kludne zlým plnením zásobníku..zásobníkom..alebo zrejme kopou ďalších možných vecí.Ak sa po ňu dostanem a budem ju mať v ruke opíšem to tu konkrétnejšie  moc díky za pomoc a rady
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
17 pro 2012, 15:30 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Když to je dobře seřízený, tak to chodí špatně při posledníích 2 výstřelech, než dojde plyn, jinak výkony by to mělo podávat stejné, to je moje zkušenost...
Vždycky s tím jde něco dělat, může to být špatným spojením trysky a gumy, co je to za zbraň, od jaké firmy?
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
|
17 pro 2012, 19:38 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
Ten WELL čo si postoval na obrázku s rozdeleným záverom ale 5.1čka
|
17 pro 2012, 19:44 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Ten co mám chodí dobře, jen to chtělo upravit píst, byl volný a byli okolo něj úniky... tudíž chodil nespolehlivě, po této úpravě chodí bezkonkurenčně již v základu na 10 m 4 cm a méně - uskupení. Jenom to má těžký závěr, ale za ty peníze co chtít, že...
Pokud by kupoval nový zásobník, doporučuji od TM, líp se to plní a líp to chodí, podávají konzistentní výkony i co do počtu ran... u té 7.1 používám kulivo 0,25 G&G.
Mášli možnost, tak pořiď 0,25 g od G&G, nic lepšího tu neseženeš...
Mám nachystaný recenze na čtyři zbraně, WELL DRAGON 7.1, KJW KP05 a KP06 a MEU 1911.
Naposledy upravil Severan dne 17 pro 2012, 20:07, celkově upraveno 1
|
17 pro 2012, 19:53 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
Ja mam tiež od nich zbran a spokojnosť len som ešte nikdy neskušal sústrel.čim myslíš že je to WELLko také presné?Vnutorná hlaveň?tryska a komora? inak ja osobne mám konkrétne tento tip http://www.armymarket.cz/ch-m1911-plyno ... 911b-d3321a preskákal si už hodne a zatial okrem zásobníkov žiaden problém.Ten záver je fakt dosť ťažký.A momentálne je prekombinovaný s TMkom.Dal som doň už aj hlavu piestu z hi capa 5.1.Bohužial nemám chrono a momentálne ani kde poriadne strielať takže bližšie údaje časom no naoko striela slušne
|
17 pro 2012, 20:07 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
To co postuješ je Para Ordnance P14ka. Tady je origoPíst, tryska, guma, délka hlavně, vůle... to dělá soustřel u té 7.1ky. Je to v rovnováze. Ale bylo nutno předtím zkrátit trn, na kterém je nasunut píst, byl moc dlouhý a tudy vedli úniky plynu a z toho pramenila nespolehlivost zbraně. Další záludnost byla v tom,že bylo nutno odstavit pokles hlavně, který v případě této zbraně byl nefunkční!!!! na závěru chybí zuby pro zamknutí hlavně, takže po pár ranách nedocházelo k výstřelu, pokud vnější hlaveň nebyla na správném místě. Zamezí se tomu zaaretovaním vnější hlavně tak, aby nevykonával žádný pohyb, možností je mnoho. Fotku jsme nechtěně smazal, tak budu nucen udělat novou, sakryš. Povrchovka je jako u WE a mířidla jsou součástí jednoho odlitku opět jako u WE. Tento detajl nemají zrovna moc dobře zmáknutý... PS: jestli tomu propadneš, tak stejně nakonec koupíš nějaký set frézovaný  vypadá to pak i jinak
|
17 pro 2012, 20:17 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
no tak toto už je ine kafe 8-D no už som pokukoval po CNC setoch.Zatial stým len začínam ale dosť ma to chytilo tak hádam časom dáky príde.Jo aj na mojej p14su tie mieridlá odlievané a je to fakt divné..napodobovať celistvým odliatkom dva samostatné diely spojene do celku + povrchovka žiadna sláva na určitých miestach.Ale ako si už písal za tie prachy....a na niečom predsa začat musím  inak o vnutornych hlavnach od JBUnicorm nemas nejake info? cena je fajn rozmer udávajú 6,01 a sú dostať aj u nás aj u vás.Chcel by som ju dať miesto pôvodnej well hlavne + king arms gumičku. Pre objednávanie zo zahraničia momentálne nemám prostriedky tak zatial niečo z miestneho trhu.
|
17 pro 2012, 23:31 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
V podstatě to je jedno co tam dáš za 6,01 mm, výkony podávají skoro shodné.
Hodně záleží na gumě, top je FireFLy (doporučuji soft, ale raději HARD). Hodně jsem toho vyzkoušel a touhle opravdu chybu neudělíš i přes vyšší cenu, žádná jiná ji nekonkuruje.
Jinak v hlavních je přecejenom jedna vyjímka a to je od RATECHU za 18 USD s atipickým koncem. Je uvedená v článku, je o třídu jinde i přes horší kvalitu vnitřního povrchu. Dělá to to zakončení co je i na VSR. Přesnost díky tomu jde výrazně nahoru. Jinak co se týče přesnosti, tak údajně vedou hlavně o průměru 6,03 mm a i tady to pár lidí potvrdilo, s kterými jsem komunikoval. Se zakončením pro VSR by to mohla být pecka.
Nakupovat v číně lze přes PayPal, není nutno valut. Jen založit účet na PayPalu. Řada obchodů je spolehlivá. Jiný způsob platby ani nedoporučuji.
Na RSOV mají teď závěr LaBramu za 35 USD, což je více než přívětivá cena, jinak ti doporučuji závěry od PROG4, děla je človíček co střílí závodně a podílí se na jejich vývoji dlouhodobě a většina zlepšení pochází od něj. Co se týče designu, tak je z čeho vybírat, kousky jsou to nádherný.
V tomhle jso na tom výborně KJW, Tokyo Marui, všechno jde měnit.
|
18 pro 2012, 00:23 |
|
 |
|
Flory
Štábní praporčík
Registrován: 16 bře 2011, 14:06 Příspěvky: 130 Bydliště: Milevsko
|
Jak řikám...King arms neni zrovna to nejlepší...Je tak ůzká, že ti to snad utrhne trysku  To Severan: Jinak, s tím článkem u hlavně, říkáš že je mnohem lepší, když je tam je?(jako u vsr-10) Potom mi nejde do hlavy, proč takoví koumáci, jako je PDI neudělaj něco takovýho i do Glocka...A dělaj to pořád podle základu :-/ Díky za rady 
|
18 pro 2012, 07:57 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Nevím proč to ti koumáci nedělají, je to velká škoda. Jinak koumáci od Ratechu to udělali díky špatné várce hlavní pro VSR a nechali je nakrátit pro HiCap. No a výsledek mě překvapil, za 18 USD úžasně fungující hlaveň - nejlepší co mám. PDI mám mimo jiné taky a je v šuplíku, tak asi tak. Jinak pro Glocka by mohla jít použít hlaveň pro HiCap, jen ji zkrátit.
Jinak lze upravit nabíjecí trysku tak, aby guma fungovala. Pak nepůjde použít jiná.
|
18 pro 2012, 09:49 |
|
 |
|
Flory
Štábní praporčík
Registrován: 16 bře 2011, 14:06 Příspěvky: 130 Bydliště: Milevsko
|
Já sem tu gumku vypiloval stočeným smirkem(jen ten počátek, kam zalézá tryska!)... a následně, když už to bylo zdlouhavé, tak válečkovým brouskem Něco jsem našel doma  Strká se to do vrtačky...  No a potom to bylo lepší...Ale stejně je to na bednu.. :/
|
19 pro 2012, 23:57 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Vhodný gumy co má vyzkoušený jsou FireFly soft a hard, PDI, A+Studio nová i stará verze, nutno dokoupit prodloužený baznecht, Nine Ball fialová. Totálně nevhodná od RATECHU červená, pro VSR může být ideální, extrémně těsní...
|
20 pro 2012, 00:09 |
|
 |
|
javak810i
Poručík
|
Zdravím Severana a ostatní gbb fandy  . Po delší době jsem si opět pořídil pistoli, tentokrát 100% na záložní účely, takže do toho rozhodně neplánuju opět vrážet 7k  . Jedná se o A.C.M. (SY) Sig Sauer P226 full metal, který jsem jako používaný koupil dirt cheap v komisním prodeji Morrise. Dal jsem za něj 350Kč  , samozřejmě není bez vad. 1) Vnější hlaveň byla zlomená vejpůl - podle momu to je nějaká máslová slitina xD, už jsem objednal ocelovou vnější hlaveň od Guarderu 2) U loading nozzle je urvaný kousek plastu, který strká kuličku ze zásobníku do hop-up komory, tudíž sama nepodává. Na vyřešení tohoto jsem objednal set loading nozzle od AIP (snad jsou ok, oproti Guarder 2x levnější) 3) V zásobníku netěsní plnicí ventil a nový zásobák se mi kupovat nechce. Takže asi vyndat a kouknout se na těsnicí gumičku, co? Ventil samotný asi nepůjde tak snadno sehnat, protože je celkem atypický http://imageshack.us/photo/my-images/34/dsc01314hv.jpg/ (první zprava) Jinak jsem ještě pořídil high output valve (tentokrát né od GD, ale Elementu. Pokud bude fungovat, tak neřeším, nechce se mi do toho investovat hodně), gas route od nineballu do zásobníku, king arms air seal hop up (nine ball moc draha xD) a set 150% pružinek GD závěr a úderník. Suma sumárům celkem asi 1600Kč a pokud vše půjde ok, tak to bude střílet líp, jak většina gbb v základu. A to má navíc na čínu i origo ražení a celkem v pohodě kovový tělo.
_________________ AimTop M4A1 Magpul MOE - 155m/s ASG Socom MK23 - 115m/s GP Aimpoint M2 + GP 2x Magnifier Navy Seals silencer
|
23 pro 2012, 19:50 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
2) Ta nabíjecí tryska od AIP je OK, jednu mám v jedné zbraní a není co řešit, zatím...
3) Zkoušel jsi odkud je únik u toho ventilu? Pokud je rozebiratelný, tak by mohl jít opravit, jenom to chce rozebrat s citem... ještě bych ověřil zda opravdu uchází ventil nebo dno zásobníku, zvukově se to špatně rozpoznávám, v jednom případě u jedné číny jsem se domníval, že jde o ventil a test ukázal závadu na těsnění dna zásobníku...
Jinak ventil zásobníku jde u pravit, takže pro začátek není do toho potřeba investovat...
|
23 pro 2012, 21:30 |
|
 |
|
javak810i
Poručík
|
1) Ok, jedině dobře 2) Jsem si 100% jistý, že to uniká z plnicího ventilu. Bohužel jsem ho zatím ani nedostal ven, protože to nemám čím rozebrat. Nevíš, kde by se dal levně sehnat potřebný šroubovák
_________________ AimTop M4A1 Magpul MOE - 155m/s ASG Socom MK23 - 115m/s GP Aimpoint M2 + GP 2x Magnifier Navy Seals silencer
|
23 pro 2012, 21:38 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Zkus to zhotovit ze širokého šroubovaku, probrus uprostřed prostor pro tu osičku, pak to jde...
|
23 pro 2012, 22:53 |
|
 |
|
javak810i
Poručík
|
Tak se mi podařilo dostat plnicí ventilek ven. Vypadá to na nějakou čínu, nejspíš slisovaný, bez otvoru. Průměr závitu je 4mm. Myslíš, že by šel vyměnit za nějaký "standardnější", který bych sehnal v českých obchodech?
Přílohy:
Poznámka: Tady je foto
ventilek 4mm.jpg [ 93.74 KiB | Zobrazeno 26297 krát ]
|
27 pro 2012, 23:06 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Když už se tu řeší náhradní díly do zásobníku, tak se taky přiseru...nevíte někdo, kde schrastit náhradní díly do zásobníku pro plynovou Mp5k ( http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_ ... uctId=1166), ať už Well nebo Maruzen? Chybí mi celej vršek (magazine lip s gas route) a podávací pružinka s tim pičusem, co tlačí na kuličky. Popřípadě nemáte někdo doma zásobník/díly na prodej?
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
27 pro 2012, 23:18 |
|
 |
|
javak810i
Poručík
|
U nás asi těžko a co jsem se koukal, tak v HK obchodech kde nakupuju tyhle díly pro MP5k zásobník nemaj. Jedině teda koupit celej zásobník. Maruzen stojí kolem 950Kč a ten od Wellu necelý 4 stovky.
|
27 pro 2012, 23:43 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
To já vim, jenže to se mi do toho investovat nechce, proto se právě ptám, jestli by se někde nedaly za pár korun/dolarů schrastit díly.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
28 pro 2012, 00:10 |
|
 |
|
javak810i
Poručík
|
Já ti rozumím, snažím se o to samý  . Jen je podle mě šance, že seženeš ty náhradní díly samostatně, dost malá. Čínští výrobci většinou samostatně svý náhradní díly vůbec nenabízí (asi spoléhají na kompatibilitu se značkovými), no a kdybys vzal ty díly pro Maruzen (za předpokladu, že by byly k dispozici), tak nejspíš budou dohromady za stejnou cenu, jako celý ten zásobník (čínský)  . Na WGCshop maj ten well zásobník za 17USD (s 10% slevou při checkoutu) a doprava airmailem by se možná vešla do těch 8USD (pokud to překročí určitý váhový limit, tak další je za 16 USD, což už se asi vyplatí pořídit u nás).
|
28 pro 2012, 00:21 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Hele tohle mi je všechno úplně jasný, ale za zeptání nic nedám žejo, pořád je určitá šance, že někdo bude znát nějakej zastrčenej shop, kde seženu co potřebuju. Celej zásobník kupovat nehodlám, stejně bych pro ten kvér pak neměl využití, zastřílel bych si s tim párkrát pro radost a prodal dál.
|
28 pro 2012, 02:01 |
|
 |
|
javak810i
Poručík
|
Welp, tak jsem nakonec sehnal jakous-takous náhradu. A sice plnicí ventilek od UHC (nejspíš nějaký plynový sniperky). Seděl by tam dobře, akorát jedinej problém je, že jeho závit je asi o 0.4mm širší, než u původního ventilku, takže budu muset ten závit v zásobníku trochu rozšířit.
|
28 pro 2012, 19:15 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Otázka je jak tam bude následně ten ventilek držet a zda seženeš potřebný závitník, taky je důležitý zda jde o metriku či palcák...
Jak se projevuje ta netěsnost, nejde stávající ventilek rozebrat a opravit?
|
28 pro 2012, 20:03 |
|
 |
|
javak810i
Poručík
|
No netěsní přímo ventilek, ne kolem něho (což by bylo snažší) a samotný ventilek je nerozebíratelný (= slisovaný). Ale s tím novým by neměl být problém, je to klasický M4,5x0,5mm závit (původní je M4), takže seženu závitník (otec ho má v práci) a bude to.
Vzhledek k tomu, že zbytek dílů mi z HK dorazí až kolem 10., tak je na to času dost.
P.S. Jsou s červenou hop-up gumou King Arms nějaký problémy? Vzal jsem jí, kdyby se náhodou vysrala ta čínská (nechci žádný upgrade, KA jen byla z těch "značkových" nejlevnější).
|
28 pro 2012, 22:06 |
|
 |
|
TeslaMa
Major
|
Tak dneska jsem více méně dodělal upgrade mého glocka G18C od WE 4 gen, ustovka je 120-130m/s, mám ale problém že velice rychle zbran strácí výkon, po 8mi ranách ustovka klesa při každém výstřelu až o 3m/s. Co stím? Nemuže to být tím že mám prodlouženou hlaven?
_________________ Kdo se bojí nesmí do lesa!
|
29 pro 2012, 15:46 |
|
 |
|
javak810i
Poručík
|
Tak po 8 výstřelech (pakliže máš vysokopropustný ventilek) už dojde k znatelnému poklesu tlaku plynu v zásobníku. Navíc dlouhá hlaveň.. Ale 3m/s v téhle úsťovce podle mě není zas tak hrozný. Jak to jde dál? Podle mě bys měl vystřílet bezproblému ten jeden zásobník (+- 20 a něco ran) tak, že poslední střela by měla mít ještě 115m/s+
P.S. Mohl bys mi poslat PM o dílech, cos do toho dal? 130m/s už je zajímavý.
|
29 pro 2012, 17:47 |
|
 |
|
TeslaMa
Major
|
Při 10té ráně se dostávám klidně i pod 95m/s!!!
_________________ Kdo se bojí nesmí do lesa!
|
29 pro 2012, 22:11 |
|
 |
|
javak810i
Poručík
|
A co používáš za plyn? Jinak na pm jsem ti poslal pár svých poznatků s upgr.
|
30 pro 2012, 01:10 |
|
 |
|
|